ONLİNE SATRANÇ TURNUVASI DUYURU METNİ

22.03.2021

Tüm Dünya'yı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle okul spor faaliyetleri devletimizce alınan tedbirler doğrultusunda ileri bir tarihe kadar durdurulmuştur.

 

Pandemi sürecinin olumsuz etkilerinden kurtulmaları amacıyla okul çağındaki çocuklarımızın hem zihinsel gelişimini desteklemek ve hemde sosyalleşmelerini sağlamak için Bakanlığımızca Okul Sporları Online Satranç Turnuvalarının düzenlenmesine karar verilmiştir.

 

Bakanlığımızca, 81 il genelinde gerçekleştirilecek İl Seçmeleri, Yarı Final ve Türkiye Finali turnuvalarının yarışma yönergeleri belirlenen takvim doğrultusunda Okul Sporları Daire Başkanlığının resmi web sayfasından ve Türkiye Satranç Federasyonunun merkez ve il temsilcilikleri sayfalarından yayımlanacaktır.

 

Yayımlanan yönergede yer alan hususlar çerçevesinde her kademedeki öğrenci sporcular yukarıda belirtilen internet sayfaları üzerinden açılacak online kayıt formunu doldurarak 30 Mart 2021 tarihine kadar İl Seçmeleri turnuvalarına katılmak için başvuruda bulunabilirler.

 

Sporcuların, chess.com’a üye olurken kullanıcı adlarının, gerçek isim ve soy isimden oluşması ve isteyen sporcuların ilave olarak sadece rakam kullanmaları gerekmektedir. Daha önceden chess.com üyeliği bulunan sporcuların ise chess.com profillerine gerçek isim ve soy isimlerini yazmaları gerekmektedir.

 

Sporcular www.chess.com adresinden ücretsiz olarak kullanıcı adı oluşturduktan sonra veya var olan kullanıcı adları ile https://okuldasatranc.tsf.org.tr/ adresinden çevrim içi kayıt yaptırmalıdır.

 

İl Seçmeleri turnuvaları sonunda her kategori ve cinsiyette ilin katılım sayısına göre %10’luk başarı dilimine giren öğrenci sporcular Yarı Final turnuvalarına katılmaya hak kazanacaktır. Yarı Final turnuvaları neticesinde Türkiye Finallerine katılmaya hak kazananların listesi belirlenerek ayrıca ilan edilecektir.

 

Turnuvaya katılacak tüm öğrenci sporcularımıza başarılar dileriz.

 

YÖNERGE İçin Tıklayınız...!