Türkiye Satranç Federasyonu tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen "Sokakta Satranç Var" projesi tüm ülkede olduğu gibi Karaman sokaklarında da yerini aldı. Satranç il temsilciliği koordinesinde 11 Eylül Pazartesi saat 11.00’de Atatürk Parkı, Kuğulu Park, Hürrem Dayı Evi, Tartan Evi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı, Hürrem Dayı Evi, Karadağ, Binbir Kilise, Taşkale, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Bahçesi ve Piri Reis Parkı gibi halka açık alanlarda eş zamanlı olarak başlayan etkinlik genç yaşlı tüm bireylerin ilgi odağı oldu.

Projenin ilk gününden itibaren Karaman sokaklarında büyük bir ilgiyle karşılaştıklarını belirten Satranç İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu, “Türkiye Satranç Federasyonumuz tarafından hayata geçirilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen proje ilimizde genç yaşlı herkesten büyük bir ilgi gördü. Festival havasında geçecek etkinlikte mekanlarımızı genel olarak tarihi alanlardan seçmeye çalıştık ve bu proje kentimizin dokusuna çok yakıştı. Bu ayın 17’sine kadar devam edecek olan etkinlikte tüm halkımızı sokakta satranç oynamaya davet ediyoruz” diye konuştu.

17 Eylül Pazar gününe kadar festival havasında devam edecek etkinlikte çoklu gösteriler ve yıldırım tempoda küçük turnuvalar da düzenlenecek. Ayrıca etkinlik boyunca vatandaşlar tarafından çekilen fotoğraflar, Karaman Satranç İl Temsilciliği’nin sosyal medya hesaplarından günlük olarak yayınlanacak.