Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa planlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen açılış töreninin ardından başladı. Atatürk Spor Kompleksi Kemal Kaynaş Stadyumunda düzenlenen karakucak güreş müsabakalarında, Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde eğitim gören yaklaşık 40 güreşçi, Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında kıyasıya yarıştı.

Çekişmeli geçen müsabakalar sonunda teşvik boyda Selim Er birinci, Berat Koyuncu ikinci, Ü.Talha Serçeli üçüncü, tozkoparan boyda M.Baki Gün birinci, Ramazan Ünver ikinci, Ahmet Çınar üçüncü, Deste Boyda Yasin Sever birinci, Yasin Aşık ikinci, Emre Bağaş üçüncü, başaltı boyda M.Nuri Göktekin birinci, Yusuf Ekmekçi ikinci, Ramazan Bayram üçüncü, baş kategorisinde ise B.Hasan Uluer birinci, Süleyman Hakan ikinci ve Mehmet Bulut üçüncü oldu.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında sportif faaliyetlerin devam ettiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinliklerimiz yedi farklı spor branşımızda yapılan faaliyetlerle devam ediyor. Bugün ata sporu olan güreşte gençlerimiz Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında er meydanına indi. Gençlerimizin ata sporu güreşe olan ilgisi bizleri oldukça memnun ediyor. Bu müsabakalarla çocuk ve gençlerimizi spora daha çok teşvik ederek, halkımızı düzenli bir şekilde fiziksel aktivite alışkanlığının kazanılmasını istiyoruz. Ayrıca buradaki yetenekli gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirerek ülke sporuna kazandırmak istiyoruz. Etkinliklerimiz hafta içi yapılacak olan sportif faaliyetlerle devam edecek. Amatör Spor Haftası kapsamında tüm vatandaşlarımızı spor yapmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.