Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği “IAAF” tarafından hazırlanarak 196 ülkede uygulanan “IAAF Çocuk Atletizmi” projesi Ermenek’te Kuran Kursu öğrencileriyle hayat buluyor.

Ermenek’te Erkam Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik uygulanacak olan “IAAF Çocuk Atletizmi” projesinde 3-12 yaş gurubu öğrenciler, IAAF Çocuk Atletizmi eğitmeni Melihşah Katman eşliğinde atletizm sporuyla tanışacak.

Ermenek’te atletizm seferberliği başlattıklarını ve geri dönüşümlerinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Katman, “Ermenekli çocuk ve gençlerimizin sportif anlamda gelişimleri için İlçe Müftülüğümüzün de talepleri doğrultusunda yeni eğitim ve öğretim yılında haftada 2 gün 2’şer saat olmak üzere Erkam Kur’an Kursu’nda eğitim alan 60 öğrencimize atletizm eğitimi vereceğiz. Burada ki en büyük hedefimiz çocuklarımızı ‘Başlamak İçin Erken Değil’ sloganı ile atletizm sporu ile tanıştırmak ve geleceğin atletizm sporcuları olarak Türk sporuna kazandırmak” diye konuştu.

Spor kültürünü erken yaşta almanın önemli olduğunu belirten Erkam Kur’an Kursu Müdiresi Sahire Dik Baloğlu da, “Kurumumuzun böyle anlamlı ve güzel projeye ev sahipliği yapmasından dolayı mutluyuz. İlçe Müftümüzün projemizin kurumumuzda uygulanabilmesi için verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın profesyonel çocuk atletizmi eğitimi ile daha iyi gelişim sağlayacaklarından dolayı böyle bir projenin çocuklarımız üzerinde etkili olacağını düşünüyorum” dedi.