Kısacık, Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, öğretmenliğin bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerleri özümsemiş nesillerin yetiştirilmesinde en önemli meslek olduğunu söyledi. Bu yüzden dünyanın en güzel, en kutsal mesleğinin öğretmenlik olduğunu kaydeden Kısacık,” Dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenlik, fedakârlık, cefakarlık isteyen saygın mesleklerin başındadır. Her zaman ve her şartlar altında bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözünde belirttiği gibi, öğretmenlerimizin üstlendiği görev, toplumsal ve bireysel anlamda bütün özeni hak etmektedir.

Bu vesileyle başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de rahmetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü can-ı gönülden kutluyorum.”