Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Merkezi üyelerine yönelik düzenlediği Türk müziği, şiir okuma, tiyatro ve bilgi yarışmaları için başvurular başladı. Bu yıl ilk defa bilgi yarışmasının da yer aldığı kültür ve sanat yarışmalarında başvurular, aralık ayında Gençlik Merkezleri üzerinden alınacak.

Gençlerin geleneksel sanata sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi amacıyla düzenlenecek yarışmalar; il birinciliği, grup birinciliği ve Türkiye finali olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirilecek. Yarışmaların il birinciliği safhası; Ocak-Şubat aylarında, grup birinciliği yarışmaları; Mart ve Nisan aylarında, Türkiye finalleri ise Mayıs ayında yapılacak.

‘Şehit Anası’ Şiiri Karaman’a Türkiye Birinciliği Getirdi

Kültür ve sanat yarışmalarının gençlerin yeteneklerini göstermeleri açısından çok büyük bir fırsat olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Geçen dönem yapılan yarışmalarda gençlik merkezi üye gençlerimizden çok büyük bir talep olmuştu. Yaptığımız il elemeleri sonrasında kategorilerinde birinci olan gençlerimiz bölge yarışmalarına katılma fırsatı buldu. Şiir okuma kategorisinde gençlik merkezi üyelerimizden Seher Turgut, ‘Şehit Anası’ şiiriyle 18-24 yaş bayanlar kategorisinde tüm jüriyi etkilemeyi başararak Türkiye birincisi oldu ve Karaman’ın adını tüm Türkiye’ye duyurmayı başarmıştı. Bu dönemde de ilimize Türkiye birinciliği geleceğine inanıyorum. Gençlik merkezi üyesi tüm gençlerimizi kültür ve sanat yarışmalarına başvuru için bekliyoruz” diye konuştu.

Gençler Arası Bilgi Yarışması

‘Kim Bilir’ sloganıyla bu yıl ilk kez düzenlenecek olan bilgi yarışmasına 14-17/18-25 yaş aralığındaki gençler katılabilecek. Lise ve üniversite düzeyinde iki farklı kategoride yapılacak yarışmada gençlere; Genel Kültür, Tarih (İslam ve Türk Dünya Tarihi), Sanat Tarihi, Edebiyat, Coğrafya, Vatandaşlık, Güncel Konular, Görsel Sanatlar, Müzik, Sayısal Mantık ve Spor Kültürü’ konularından seçmeli sorular yöneltilecek.

Gençler Arası Türk Müziği Yarışması

‘Sahne Sırası Sende’ sloganıyla bu yıl dördüncü kez düzenlenen Türk Müziği yarışması 18-23/24-29 Solo Erkek Ses, Solo Kız Ses ve Özgün Yorumlama (cover) dallarında düzenlenecek. Bin yıllık kültürümüzün sahneye taşınacağı yarışmada gençler Türk Halk, Türk Sanat ve Geleneksel Türk Müziği’nden eserleri seslendirecek. Özgün Yorumlama kategorisinde ise gençler geleneksel müzik argümanları ile yapılmış eserleri, popüler kültür ürünü olan müzik argümanları ile sözlü olarak yeniden icra edecek.

Gençler Arası Şiir Okuma Yarışması

‘Bir Şiir Bir Nefes’ sloganıyla bu yıl ikinci kez organize edilecek Gençler Arası Şiir Okuma yarışması 14-17/18-25 Bay-Bayan kategorilerinde düzenlenecek. Milli şairler tarafından yazılan ‘Anne-Baba Sevgisi Temalı’ şiirlerin okunacağı yarışmaya gençler kendi yazdıkları şiirlerle de katılabilecek.

Gençler Arası Tiyatro Yarışması

‘Hayallerini Sahneye Taşı’ sloganıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Gençler Arası Tiyatro yarışmasına 14-29 yaş arası gençler en az 3 en fazla 15 kişilik ekipleriyle katılabilecek. ‘Vatan Sevgisi’ (üretkenlik, çalışkanlık, fedakarlık, bağımsızlık, şehitlik, dürüstlük, vatan savunması, dayanışma ve sadakat) konularında komedi ve dram dallarında düzenlenecek yarışmada gençlerin yazdığı özgün senaryolar sahneye taşınacak.

Yarışmalarda gençlerin performansını il ve grup finallerinde alanında uzman jüriler, Türkiye finalinde ise ünlü jüriler değerlendirecek. İl yarışmasında birinci olan gençler grup finaline katılmaya hak kazanacak. Türkiye birincisi olan gençler yurt dışı gezisi ile ödüllendirilecek.

Detaylı Bilgi ve Başvuru İçin: Karaman Gençlik Merkezi - Tel: (0338) 213 1611

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şehit Adnan Ateş Caddesi No:40 (Yunuskent Spor Sahası Karşısı) –