Türkiye Taekwondo Federasyonunun ev sahipliğinde 10-14 Şubat tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'na 10 puan veren G1 statüsündeki 5. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvasına Karaman’dan 10 taekwondocu davet edildi. İstanbul WOW Airport Hotel'de düzenlenecek olan büyük organizasyonda Karaman’ı gençler kategorisinde 42 kiloda Zehra Yılmaz, 48 kiloda Samet Çelik ve Cenk Batuhan Arslan, 53 kiloda Hilal Şimşek, büyükler kategorisinde Yasin Karabacak, Faruk Delen, Fatma Tapış, Damla Çapar, Mahmur Samet İçer ve İclal Yılmaz temsil edecek. Yine milli takım antrenörü olarak Karaman’dan İbrahim Kafalı ve Sadullah Bacaksız görev alırken, milli takımlar teknik kurul üyesi olarak taekwondo antrenörü Ali Can yer alacak.

Büyük organizasyon öncesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek’i antrenörleri eşliğinde ziyaret eden taekwondocular, böylesine büyük bir organizasyonda milli takım kadrosunda yer aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, turnuvada ülkelerini en iyi şekilde temsil etmek için mücadele edeceklerini söylediler.

Karaman’dan milli takımlara daha çok sporcu vermek istediklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ise, “İstanbul’da düzenlenecek 5. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvasına Karaman’dan 10 sporcu verdiğimiz için mutluyuz. Karamanlı sporcularımızın her başarısı bizler için gurur kaynağı. Bu başarıda emeği geçen antrenörlerimizi de ayrıca tebrik etmek istiyorum. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak sporcularımızı en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcıyorlar. İnşallah Karaman milli takımlara en çok sporcu gönderen illerden biri haline gelecek ve milli takımlara kazandırdığı sporcularla Türk sporuna en iyi şekilde destek verecek” dedi.

Ziyaret, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek’in antrenör ve sporcuları plaketle ödüllendirmesinin ardından sona erdi.