Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü önünden Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar yapılan Gençlik Yürüyüşü ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Mehmet Huzeyfe Demir tarafından yapıldı. Konuşmaların ardından Larende Anadolu Lisesi öğrencilerinden Mehmet Ercan ve 15 Temmuz Şehit Muhammet Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fadime Betül Demirci’nin seslendirdiği 19 Mayıs temalı şiir tören alanını dolduran vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından, öğrenciler taekwondo, wushu ve halk oyunlarında hazırladıkları gösterileri sundu.

Program sonunda uluslararası spor yarışmalarında dereceye giren sporculara ve 19 Mayıs temalı kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından protokol üyeleri tarafından Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan ebru, karakalem, kaligrafi, hat, vitray ve miniatürk sergisi gezildi.

Törene,  Karaman Valisi Fahri Meral, Garnizon Komutanı Per. Albay Yurdakul Kazım Türkmen, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İlhan Şen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, daire müdürleri, öğretmenler, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.