Milli takım bisiklet antrenörü Barış Ünlü eşliğinde yurt içi yarışlarda elde edilebilecek tüm başarılara ulaşan Karaman Ekstrem Bisiklet ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Bisiklet takımı sporcuları ayrıca Bayan Bisiklet Milli Takımının da büyük çoğunluğunu oluşturarak Karaman’ın gururu olmaya devam ediyor.

İspanya'nın Tarragona kentinde düzenlenen 18'inci Akdeniz Oyunları’nda Büyük Bayan Bisiklet Milli Takım kadrosunda yer alan ve yarışları 20. Sırada tamamlayan Fatma Sezer,  12-15 Temmuz tarihlerinde Çekya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek. Romanya’da yapılacak Dağ Bisikleti Balkan Şampiyonası’nda ise ülkemizi Karaman ekibinden Azize Bekar genç bayanlarda, Dilara Şahin ve Sevim Gerçek ise yıldız bayanlarda temsil edecek.

Karaman’ın bisiklette çok ciddi bir yol kat ettiğini belirten bisiklet antrenörü Barış Ünlü,” Karaman Ekstrem Bisiklet ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Bisiklet takımı olarak katıldığımız yarışlarda ilimizi en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz. Avrupa ve Balkan Şampiyonaların ardından sporcularımız 19 Temmuz da Rize’de Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonası, 27 Temmuz da ise Yozgat’ta yapılacak Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi temsil edecekler. Sporcularımız bu yoğun maratonun ardından ise Dünya Şampiyonaları ile yollarına devam edecekler. İnşallah, katılacağımız yarışlarda madalya kürsüsünde yerimizi alarak başarı serimizi devam etmek istiyoruz” dedi.

Karaman bisiklet takımı sporcularının ulusal ve uluslararası arenada aldıkları başarılarla gurur duyduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ise, “Karaman, Türkiye’nin en başarılı Bayan Bisiklet takımına sahip olmanın haklı gururunu yaşıyor. Sporcularımız katıldıkları yarışlarda ilimizi en iyi şekilde temsil etmek için mücadele ediyor ve madalya kürsüsünde yerlerini alarak çalışmalarının meyvelerini alıyorlar. İnşallah sporcularımız önümüzdeki yarışlarda da ellerinden gelenin en iyisini yapacak ve madalya kürsüsünde yerlerini alacaklardır” dedi.