Karaman’da “5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü” Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen ziyaret ve çeşitli aktivitelerle kutlandı. Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ve Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen’inde yer aldığı etkinliklerde gençlik liderleri ve gönüllü gençler düzenledikleri ziyaretler ve etkinliklerle gönüllere dokundu.

5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen program ilk olarak Ahmet Mete Huzurevi ziyareti ile başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, gençlik liderleri ve gönüllü gençlerin yer aldığı ziyarette huzurevi sakinleriyle hasbihal edilerek, karanfil takdim edildi. Dolu dolu geçen program da ayrıca müzik eğitmeni İsmail Hakkı Keçeci ve öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Ardından Şehit Mustafa Ünal'ın ailesini ziyaret eden gençlik liderleri ve gönüllü gençler burada duygu dolu anlar yaşadı. Yapılan ziyaretten dolayı mutlu olduklarını belirten şehit ailesi, unutulmadıkları için gençlik merkezi ailesine teşekkür etti. Karaman’da ikamet eden Suriyeli bir aileye yapılan ziyarette ise gençlik liderleri ve gönüllü gençler tarafından hazırlanan gıda paketleri aile bireylerine teslim edildi.

Program, Yılmaz Babaoğlu Camii cemaatine düzenlenen kitap okuma etkinliği ve üniversite öğrencileri Özlem Tazecan, Ezgi Genç ve Burak Ayas tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen gönüllü eğitimler ile sona erdi.

Gençlik merkezi olarak dolu dolu bir program düzenlediklerini belirten Gençlik Merkezi Şabettin Gezen, “Gençlik merkezi bünyemizde bir birinden güzel işlere imza atan gönüllü gençlerimizle birlikte ‘gönüllülük’ kavramının toplumumuzda daha geniş kitlelere yayılması ve günlük hayatımızın doğal bir parçası haline gelmesi için bir takım etkinlikler düzenledik. Ayrıca bünyemizde güzel işlere imza atan gönüllüleri bir araya getirerek tanışmalarına ve kaynaşmalarına vesile olalım istedik.  Çünkü toplumda insanlar birbirlerine selam vermeyi dahi ihmal edebiliyorlar. Biz istiyoruz ki bir dayanışma ve işbirliği olsun. Bugünde bu amaç doğrultusunda bir dizi ziyaretler ve etkinlikler düzenledik. Böyle anlamlı ve güzel bir programda yer alan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2019 yılını "Gönüllülük Yılı" olarak kabul ettiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ise, “ Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi olarak “5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü” etkinlikleri çerçevesinde gönüllülük faaliyetleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledik. Yaptığımız etkinliklerde bizlere gönüllü olarak destek veren birçok gönüllü gencimiz var. Amacımız, bu gençlerimizin hayallerine ortak olmak ve yapılan güzel işlerde bu güzel kardeşlerimizle birlikte aynı yolda yürümek. Gençlerimizden kim bir gönül inşa etmek ister ve hayırlı bir işe el uzatmak isterse bizlerde değerli gençlerimize el uzatmaktan asla kaçınmayacağız. Ayrıca gençlerimizin projelerine ve fikirlerine önem veriyoruz. Kapılarımız tüm gençlerimize sonuna kadar açıktır.”