Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen okullararası gençler futbol grup müsabakalarına 14 ilden, 7 kız ve 12 erkek takımı, olmak üzere yaklaşık 342 sporcu katılıyor. Üç gün sürecek olan maçlar Atatürk Spor Kompleksi Kemal Kaynaş Stadyumu ve Yunuskent Futbol Sahası’nda oynanacak.

Grup maçlarına Karaman’ın yanı sıra Adana, Antalya, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Konya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Denizli ve Kayseri illerinden katılan kız ve erkek takımları mücadele edecek.

Konya temsilcisi Konya Spor Lisesi ile Karaman temsilcisi Karaman Spor Lisesi takımları arasında oynanan günün ilk karşılaşmasının ardından Kemal Kaynaş Stadyumu’nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, turnuvanın centilmenlik çerçevesinde geçmesini dileyerek,” Karaman olarak böyle bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Okul Sporları faaliyetleri gençlerimizin geleceği açısından çok önemli bir yere sahip. Bizler çocuklarımızı ne kadar çok spora yönlendirebilirsek, hayatlarında başarı oranı da o kadar artar. Müsabakalar boyunca kapılarımız tüm takımlarımıza sonuna kadar açık. Siz değerli misafirlerimizi ilimizde en iyi şekilde ağırlamak için İl müdürlüğü olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Müsabakalara katılan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ise, “Sevgili öğrenciler Karaman Yunus Emre’nin yaşadığı bir şehir. Barışın, kardeşliğin, huzurun yaşandığı bir şehir. Umarız bu müsabakalarda kardeşlik ve barış havası içerisinde tamamlanır. Mutlaka her yarışmanın birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olacak. Buradan birinci olarak çıkan takımımıza şimdiden başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından müsabakalar Adana temsilcisi Şehit Ahmet Mehmet Oruç Spor Lisesi ile Hatay temsilcisi Nuran Yılmaz Anadolu Lisesi arasında oynanacak günün ikinci karşılaşması ile devam etti.

Okullararası gençler futbol grup müsabakaları kızlarda 14 Ocak Pazartesi, erkeklerde ise 13 Ocak Pazar günü yapılacak final karşılaşmalarının ardından sona erecek.