Karaman’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Nefise Sultan, Hatuniye ve Karaman Kız Yurtları arasında "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma" yarışması düzenlendi. Karaman Yurdu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve jüri üyeliğini Dr. Öğr. Üyesi Kamil Ali Gıynaş, Dr. Öğr. Üyesi Onur Aykaç ve Arş. Gör. Yusuf Ataseven’in yaptığı yarışmada 40 öğrenci İstiklal Marşı’nı en güzel şekilde okumak için birbirleriyle yarıştı. Öğrencilerin İstiklal Marşı’nı okudukları sırada programı izlemeye gelen bazı öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı.

9 öğrencinin finale kaldığı yarışmada Nefise Sultan Kız Yurdu öğrencilerinden Eda Şeçil birinci olurken, Hatuniye Kız Yurdundan Sümeyye Küçüktunca ikinci, Nefise Sultan Kız Yurdundan Fatma Nur Çağsak ise üçüncü oldu.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler ayrıca Çanakkale gezisi ile ödüllendirildi.

Karaman Yurdu’nda gerçekleştirilen programa Karaman Valisi Fahri Meral ve eşi Hanımefendi Zehra Meral, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Akgül, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Yurt Müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.