Sivas Kongresi’nin 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri kapsamında Sivas Valiliği, Türkiye Taekwondo Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sivas’ta düzenlenen Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası Doğu Müsabakalarına tekvando antrenörü İbrahim Kafalı eşliğinde 12 sporcu ile katılan Karaman ekibi müsabakaları 2 bronz madalya ile tamamladı. Cumhuriyet Üniversitesi Taha Akgül Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonada 30 kiloda mücadele eden Havva Nur Doğan ve 50 kiloda mücadele eden Elif İzler müsabakaları üçüncü olarak tamamlayarak bronz madalyanın sahibi oldular. Yine Karaman ekibi sporcularından 30 kiloda mücadele eden Dilara Fındık ise şampiyonayı sekizinci olarak tamamladı.

4 gün devam eden şampiyonada Karaman ekibi sporcularından 30 kiloda mücadele eden Havva Nur Doğan ve Dilara Fındık 5. maçta maçında karşı karşıya geldiler. İki Karamanlı sporcunun mücadelesine sahne olan müsabakada kazanan Havva Nur Doğan oldu.

Sivas’ta düzenlenen şampiyonada dereceye giren Karaman tekvando takımı sporcularını tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “ Sivas’ta 45 ilden bin 400 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada dereceye giren sporcularımızı ortaya koydukları mücadele ve başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Sporcularımızın elde ettikleri başarılar bizler için her zaman gurur kaynağı oldu ve olmaya da devam ediyor. Bu yaşta kariyerlerine güzel başarılar sığdıran minik sporcularımız inşallah ileride daha büyük başarılara imza atarak ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Başarılarından dolayı sporcularımızı tekrar kutluyor, sporcularımızın yetişmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum.”