Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Şehirler ve Kültürler" projesi kapsamında yurdun dört bir yanına misafir olacak 25 bin gencin farklı kültürlerle tanışarak, akranlarıyla diyaloglarını arttırması bekleniyor.


Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları içerisinde gerçekleştirilecek seyahatlerden, 14-24 yaşlarındaki gençler ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Proje ile genç bireyler arasında hoşgörü ve diyalogun arttırılması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları amaçlanıyor. Program 3 gece 4 gün sürecek ve katılımcılar Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı faaliyetlerini sürdüren yurtlarda konaklayacak.


Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Nevşehir, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van illeri, Ağustos ve Eylül aylarında da devam edecek olan projeye ev sahipliği yapacak.


Programa, katılmak isteyen gençler, başvurularını sehirlervekulturler.gsb.gov.tr adresinden yapabilecektir.