Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezlerimizin koordinesinde devam eden ‘’ Şehirler ve Kültürler ‘’ projesi kapsamında 40 kişilik Mersin bayan gurubu yola çıktı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve on binlerce gence muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmak hedefiyle yola çıkan 'Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezlerimiz çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetimizi, şehirlerimizi ve kültürümüzü tanımaları amacıyla düzenlenen proje kapsamında 40 kişilik Mersin bayan gurubu yola çıktı. Gençlik Merkezi liderleri Şükran Kesek ve Duygu Altınbaş eşliğinde yola çıkan gençlerimiz 3 gece, 4 gün sürecek gezi boyunca Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı faaliyetlerini sürdüren yurtlarda konaklayacak.

3 gece 4gün sürecek etkinlik boyunca gençlerimiz Mersin’de Ashab-ı Kehf Mağarası, Tarsus Şehir Merkezi Gezisi, Tarsus Şelalesi, Cennet-Cehennem Mağaraları, Adam Kaya Mezarı, Roma Yolu, Makam Cami, Ulu Cami, Kırkkaşık Bedesteni gibi tarihi yerleri görme fırsatı yakalayacaklar.