Bangladeş’ten uçakla Türkiye’ye getirilen ve Karaman’da Hatuniye Kız Yurdu’nda 14 günlük karantinaya alınan vatandaşlar Mehmet Ali Güneş, Nadir Yılmaz ve Bahri Uyar önderliğinde, ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına 10 bin 874 TL. bağışta bulundular.
 
“Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına destek veren gurbetçi vatandaşları kaldıkları karantina yurdunda ziyaret eden Vali Fahri Meral, kampanyaya verdikleri desteklerden dolayı vatandaşlara teşekkür etti. 
 
Zor günlerin birlik ve beraberlikle aşılacağını belirten gurbetçi vatandaşlar, 14 günlük süreçte ilgili kurumlar tarafından her türlü sorun ve ihtiyaçlarımızla yakından ilgilenildi. Kendimizi evimizde hissetmemiz için burada görevli olan tüm devlet yetkilileri tarafından her türlü olanak sağlandı. Bu vesileyle kuruma yerleştiğimiz günden bugüne kadar her türlü ihtiyaçlarımızla ilgilenen başta Sayın Valimiz Fahri Meral başta olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dediler.
 
Kampanyaya verdikleri destekten dolayı gurbetçi vatandaşlara teşekkür eden Vali Fahri Meral, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatlar gereği yurtdışındaki vatandaşlarımızın Türkiye’ye getirilmesi çerçevesinde ilimizde şuan için 14 günlük karantina sürecinde İtalya, Bangladeş ve Suudi Arabistan’dan gelen 637 vatandaşımızı yurtlarımızda misafir ediyoruz. Bu süre zarfında Bangladeş grubumuzdan Cumhurbaşkanlığımızın Milli Dayanışma Kampanyası’na maddi destekte bulunmak isteyen vatandaşlarımız oldu. Bu örnek davranışınızla bizleri gerçek anlamda mutlu ettiniz. Cumhurbaşkanımız bu kampanyayı başlatırken ‘Biz Bize Yeteriz’ demişti. Bu anlamlı kampanyaya siz de destek oldunuz. Karaman adına sizlere teşekkür ediyorum, Allah hayrınızı kabul eylesin” ifadelerini kullandı.
 
Ziyarette Vali Fahri Meral’e Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ve Yurt Hizmetleri Müdürü Yakup Koçak eşlik etti.  
 
Karaman Hatuniye Kız Yurdunda 14 günlük karantina sürecini tamamlayan 154 Bangladeşli vatandaşımız 05.05.2020 Salı günü 12 araçla 31 ilimize sıkıntısız bir şekilde gönderildiler.