Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, "Cumhuriyet Bayramı" etkinlikleri kapsamında düzenlenen " Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışları" sona erdi.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Fikret Ünlü Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen yarışmalara 50metre, 100metre, 200metre ve 400 metre kategorilerinde 7-14 yaş arasında toplam 100 sporcu katıldı.

 Katılımın yoğun olduğu yarışlarda yüzücüler sırt üstü, kurbağalama, serbest ve engelli kategorilerinde yarıştı. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı Cumhuriyet Kupası Yüzme Yarışları sonunda dereceye giren yüzücüler madalyalarla ödüllendirildi.

Performansı yükseltmek ve yarışmalara teşvik amaçlı yapılan yarışmalar renkli görüntülere sahne olurken,  Karaman yüzme il temsilcisi Ali Güley, Kasım ayı ile birlikte Yüzme Federasyonunun 2014-2015 programını açıklaması durumunda ayda en az bir kez bu tür yarışmalar düzenleneceğini ve yüzme il temsilciliği olarak sporcuların sayısını arttırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.