Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Hayati Kısacık, öğretmenliğin onurlu bir meslek olduğunu belirterek, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. İl Müdürü Kısacık, öğretmenliğin onurlu bir meslek olduğunu belirterek, mesajında şunları dile getirdi.

"Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında “Başöğretmen” sıfatını alması sebebiyle, 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutladığımız 24 Kasım gününün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın; sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla hemen her mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır. 

Kısacık, ''Bu düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Gününü” kutluyorum'',dedi.