Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki yurtlarda misafir edilen depremzede vatandaşlara “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında Karaman’a özgü tatlar tanıtıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 24-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” etkinliklerinde Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki yurtlarda misafir edilen depremzede vatandaşlara Karaman’a özgü tatlar tanıtıldı.

Karaman’da çeşitli etkinliklerle kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” çerçevesinde GSB Karaman Yurtlarında da Karaman’a özgü lezzetler depremzede vatandaşların beğenisine sunuldu. İl ve ilçedeki GSB Yurtlarında düzenlenen etkinlikte pekmezli helva, arabaşı çorbası, zerde, calla, batırık ve sulu batırık gibi yöresel lezzetler depremzede vatandaşlara tanıtıldı. Etkinlikte ayrıca depremzede vatandaşların kendi yörelerine ait hazırladıkları yemeklerde Karamanlı vatandaşlara ikram edildi.

“Türk Mutfağı Haftası” çerçevesinde düzenlenen etkinlikten dolayı mutlu olduklarını belirten depremzede vatandaşlar, Karaman yöresine ait yemekleri çok beğendiklerini söyleyerek, programın ve yemeklerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

GSB Karaman Yurtlarında misafir edilen depremzede vatandaşlara yönelik etkinliklerin devam ettiğini belirten Gençli ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenerek Karaman’a gelen depremzede vatandaşlarımızı yurtlarımızda misafir etmeye devam ediyoruz. “Türk Mutfağı Haftası” çerçevesinde de misafirlerimize ilimize özgü lezzetler tanıtılarak vatandaşlarımızın beğenisine sunuldu. Depremzede vatandaşlarımızda sağ olsunlar kendi yörelerine ait hazırladıkları yemekleri bizlere ikram ettiler. Depremzede vatandaşlarımız için ayrıca ilimizin tarihi ve kültürel zenginliklerini daha yakından tanımaları için gezi programları da düzenliyoruz. Günü birlik düzenlenen programlarla depremzede vatandaşlarımız ilimize ait tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde görme fırsatı buluyor. Depremzede vatandaşlarımız için etkinliklerimiz devam edecek.”