Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde devam eden voleybol spor okullarında eğitim gören filenin yeni yıldızları geleceğe umutla bakıyor.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan yaz spor okullarında öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği voleybol branşına ilgi devam ediyor. Kazım Karabekir Spor Salonunda çalışmalarına devam eden sporcular haftanın farklı günlerinde tecrübeli antrenör Sadık Tekin nezaretinde çalışmalarına devam ediyor.

Voleybol antrenmanlarına ara vermeden devam ettiklerini belirten Tekin, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kazım Karabekir Spor Salonun da haftanın her günü farklı yaş kategorilerinden 140 öğrencimizle birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bakanlığımızın misyonu doğrultusunda Karaman’da sağlam bir alt yapı oluşturmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirten Tekin, sağlıklı ve sportif açıdan sağlıklı bireyler yetiştirmek için çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

‘’BAŞARILI VOLEYBOLCULAR YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ’’

Karaman’da yoğun ilgi gören spor branşlarından biri de voleybol olduğunu belirten İl Müdürü Hayati Kısacık, ‘’ Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde eğitimine devam eden sporcuların haftanın her günü farklı yaş kategorilerinde yaz dönemi boyunca ücretsiz voleybol eğitimi verildiğini, amaçlarının alt yapılarda nitelikli öğrenciler yetiştirerek Karaman voleybol camiasına başarılı sporcular yetiştirmek olduğunu’’ ifade etti.

Daha sonra sözlerine devam eden İl Müdürü Kısacık, voleybol sporuna ilgi duyan ailelere de seslenerek, çocuklarını bu spora teşvik etmelerini yaz sezonu boyunca ücretsiz kayıt yaptırabileceklerini, kayıt yaptırmak isteyen ailelerin Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne kayıt yapılabileceğini söyledi. Öğrencilerin arasında çok yetenekli voleybolcu adaylarının olduğunu belirten Kısacık, genç yaşlarda alınacak eğitim ve terbiye ile başarılı olunacağını, kendisinin de bu konuda ailelere yardımcı olduğunu belirterek, daha fazla öğrencinin müracaat ederek ve eğitim alarak Karaman’da voleybol branşında iyi bir alt yapı kurmayı hedeflediklerini belirtti.

“YETENEKLİ ÖĞRENCİLER VAR”

Çalışmalara katılan öğrenciler arasında çok yetenekli çocukların bulunduğunu ve bunlardan bazılarının ileride çok iyi düzeye gelebileceklerini vurgulayan Kısacık, hedeflerinin Mili Takımlarımızda forma giyen sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi. Kısacık, büyük sporcularında böyle yerlerden çıktığını vurgulayarak, spor okullarına katılan minik öğrencilerin de önümüzdeki yıllarda okul takımlarında ve kulüplerde kendilerini geliştirerek daha iyi yerlere gelebileceklerini ifade etti.