Türkiye genelinde birçok başarıya imza atan Karaman Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet takımı 05-08 Mart 2015 tarihleri arasında aynı anda farklı iki yerde Karaman’ı temsil edecek.

Karaman Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Semra Yetiş ve Sedef Özçelik, İstanbul Polonozköy’ de yapılacak olan ve olimpiyat için dünya geneli puan getirecek yarışmalara katılacaklar. Yine aynı tarihte diğer sporcularımız ise, Fethiye’de yapılacak olan Türkiye geneli yol bisikleti yarışmalarına katılacaklar. Alanya sezon açılışı yarışmalarında Karaman’a 3 altın madalya ile dönen bisiklet sporcuları yine kürsü mücadelesi verecek.

Karaman Bisiklette Marka Şehir

Karaman’ın bisiklet sporunda büyük bir başarı yakalayarak marka şehir haline geldiğini belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “ Sporcularımız Semra Yetiş ve Sedef Özçelik İstanbul’da yapılacak olan bisiklet yarışlarında ilimizi temsil edecekler. Karaman ili olarak hedefimiz 2016 ve 2020 olimpiyatlarına sporcu ve sporcular göndermek. Bu nedenle sporcularımızı uluslararası yarışma olan İstanbul yarışlarına katılmalarını daha uygun bulduk. Bu yarışlarda sıralamada ilk 11’e giren sporcular olimpiyatlara katılmak için puan alacaklar ve kadromuzdaki sporcular bu yarışlarda sıralamaya girecek yeteneğe ve kaliteye sahiptir” şeklinde konuştu.

Amacımız Milli Takımlara Daha Çok Sporcu Göndermek

Fethiye’de yapılacak bisiklet yarışlarına sporcuların hazır olduğunu belirten Kısacık,” Amacımız yarışlarda daha çok sporcu ile kürsüye çıkmak ve milli takımlara daha çok sporcu göndermektir. Bisiklet dalında bir marka olan Karaman ili ilerleyen yıllar içerisinde Avrupa mücadelesi vermek amacındadır. Takımımız 2020 olimpiyatları için hazırlanmakta olup, çok büyük bir aksilik olmaz ise bu takımımızdan bir ya da iki sporcumuzu 2020 olimpiyatlarında izleme fırsatı bulacağız. Sporcularımız antrenörleri Barış Ünlü nezaretinde bu hedef yönünde inançlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.

Sporcularımızın yarışmalarda göstermiş oldukları başarılar ve yapmış oldukları sosyal içerikli etkinlikler Karaman ilinin tanıtımı açısından büyük önem taşımaktadır. Sportif anlamda ve sosyal içerik anlamında çalışmalarına ara vermeden devam eden takımımıza başarılar diliyorum” dedi.