14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” nedeniyle Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi bir program düzenledi.

14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” nedeniyle Karaman Gençlik Merkezi bir program düzenledi. Programa Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sabri Gökmen, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Aslan Yıldız, Vedat Akyar, Daire Müdürleri, Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.

Yeni Gençlik Merkezinde düzenlenen programa gençlik merkezi gönüllü üyelerinin hazırlamış olduğu etkinlikler katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Yaklaşık 400 kişinin katıldığı programda gençlik merkezi tarafından hazırlanan Ezan-ı Muhammediye, Kur-an Tilaveti, Yazı grubu gösterileri, Aşkın Def Grubu, minik öğrencilerin hazırlamış oldukları Hadis-i Şerif ve İsmi Azam söyletisi ve kum sanatı gösterileri katılımcılara unutulmaz bir program yaşattı.

Burkina Faso’dan misafir olarak gelen Süleyman Savaloga’nın Bilal-i Habeşi Hazretlerini canlandırmak üzere sahneye çıkarak Ezan-ı Muhammediye ve Kur’an Tilaveti okuması duygusal anlara sebep oldu ve çoğu katılımcı göz yaşlarına hakim olamadı.

Tüm Müslümanların Hz. Muhammed’in yolundan ilerlemesi gerektiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Aslan Yıldız,” Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1444. Yıl dönümünü büyük bir heyecanla kutladık. Karaman Gençlik Merkezi olarak gerçekleştirdiğimiz Kutlu Doğum haftasında peygamber efendimizin hayatını, davranışlarını, mesajlarını katılımcılara en güzel bir şekilde aktarmaya çalıştık. Bu bilinçle başta nefsim olmak üzere, gücümüz yettiğince kötülükleri bertaraf edebilmek, her türlü ayrımcılığın önüne geçebilmek ve beraberce huzur içinde yaşayabilmek için, saygı, merhamet ve adalet başta olmak üzere tüm ahlaki erdemleri hayatımıza hakim kılma niyet ve gayretinde olalım” diye konuştu.

Yaklaşık bir saat süren program gençlik merkezi liderleri tarafından hazırlanan ikramların katılımcılara verilmesinin ardından sona erdi.