Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü badminton il temsilciliği 2015 yılı faaliyet programında yer alan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı badminton müsabakaları sona erdi.

2015 yılı badminton il temsilciliği faaliyet programında yer alan ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı badminton şenliği Yunus Emre Spor Salonu’nda oynanan final müsabakalarının ardından sona erdi. 18 Nisan 2015 tarihinde yıldızlar kategorisinde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı badminton şenliğine kızlar ve erkekler kategorisinde toplam 50 sporcu katıldı.

Heyecanlı ve tempolu geçen maçlarda yıldız sporcular ferdi alanda yapılan müsabakalarda dereceye girebilmek için tüm hünerlerini sergilediler. Oldukça eğlenceli geçen şenlikte yıldız sporcular badminton oynamanın tadını çıkarırken diğer bir taraftan da dostluklarını pekiştirdiler.

Karaman’da gerçekleştirilen Balkan Badminton Şampiyonası ve İşitme Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonaları sonrasında badminton branşına çok büyük bir ilgi olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Alanında uzman antrenörlerimiz ile geleceğimizin teminatı gençlerimize badmintonun tüm inceliklerini öğretiyoruz. Çocuklarımıza sadece spor yapmayı değil aynı zamanda ülkesine hizmet eden sağlam bir gençlik oluşturma çabasındayız. İleride inşallah bünyemizde yetişen sporcularımızla badminton milli takımımızın iskeletini oluşturacağız. Sporcularımız hem Karamanı hem de ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Ayrıca bu anlamlı günde bizleri ve sporcularımızı yalnız bırakmayan tüm sporcu velilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Müsabakalar sonun dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürleri Aslan Yıldız, Vedat Akyar, badminton il temsilcisi Ela Sunaoğlu ve beden eğitimi öğretmenleri tarafından verildi.

Müsabakalar sonunda oluşan tablo ise;

Tek Erkekler Kategorisi: 1. Furkan Kısacık 2. Ömer Furkan Eriş 3. Eren Konak 4. Süleyman Yavuzaslanoğlu

Tek Kızlar Kategorisi: 1. Hilal Kurnaz 2. Ayşe Demirkıran 3. Şeyma Menikli 4. Dilara Mangırcı

Çift Erkekler Kategorisi: 1. Ömer Furkan Eriş-Eren Kanak 2. Ahmet Kapusuz-Rıdvan Eser 3. Hasan Ali Alan-Bahtiyar Şimşek

Çift Kızlar Kategorisi: 1. Hilal Kurnaz- Ayşenur Özyer 2. Dilara Mangırcı- Seval Taner 3. Hatice Hamurcu-Hatice Arıkan 4. İrem Sever-Aynur Baysak

Karışık Çiftler Kategorisi: Furkan Kısacık-Nisa Gül Kısacık 2. Süleyman Yavuzaslanoğlu-Ayşe Demirkıran 3. Onur Çağan-Selcan Karakışla 4. Bahtiyar Şimşek-Şeyma Çelik