Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen mobil savaş oyunu Nusrat, Karamanlı gençlerin ilgi odağı oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Savaşları’nın 100. yıl etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen mobil oyun ‘Nusrat’, Karaman’da da gençlerin ilgi odağı oldu. Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tanıtım çalışmaları devam eden mobil oyunun tanıtım görselleri Gençlik Merkezi, spor tesisleri ve özellikle gençlerin yoğun olarak kullandığı alanlarda yerini alarak tanıtımı gerçekleştiriliyor.

Yayınlandığı ilk günde Google’nin ‘Global Top 500 En Yeni Uygulamalar’ sıralamasına 284. sıradan giriş yapan oyunun 1 hafta içinde ‘En iyi 24’ sıralamasına girdiği öğrenildi. Android markette ve Apple Store’da kullanıcıların beğenisine sunulan  mobil oyunun, gençlerin tarih bilincine katkı sağlaması hedefleniyor.

3 boyutlu mobil oyunun ilk bölümünde, elinde kalan son 26 mayını Çanakkale Boğazına döşeyerek düşman donanmalarına büyük kayıplar verdiren Nusrat Mayın Gemisi’nin bu tarihi görevi işleniyor. Diğer bölümlerde ise oyuncuların 18 Mart Deniz Muharebesi, Tekke Koyu Çıkarması, Kirte Köyü Muharebesi, Arıburnu Çıkarması ve Conk Bayırı gibi mücadeleleri başarıyla geçebilmesi amaçlanıyor.