Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Spor Merkezleri bünyesinde masa tenisi eğitimi alan kursiyerler yaz tatilini dolu dolu geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Spor Merkezleri bünyesinde 5-18 yaş arası gençlerle buluşan ve 20 farklı spor branşında ücretsiz olarak eğitim gören kursiyerler eğlenmenin, öğrenmenin ve kendini geliştirmenin mutluluğunu yaz tatili boyunca doyasıya yaşadı.

Masa tenisi antrenörü Hikmet Ergün nezaretinde Gençlik Merkezinde verilen kurslar haftanın her günü saat 14.00-17.00 arası iki seans halinde gerçekleştiriliyor. İkişerli gruplar halinde yapılan çalışmalara öncelikle sakatlıklara engel olmak için cimnastik hareketleri ile başlanılıyor. Başlangıç derslerinden sonra raketle tanışan çocuklar raket tutuşunu, file, masa ve masa tenisinin kurallarını öğreniyor. Gerçekleştirilen seri antrenmanlardan sonra masa tenisinin temel teknik çalışmalarını benimseyen kursiyerler öğrendikleri teorik bilgileri uygulamaya dönüştürerek karşılıklı maçlarla eğlenceli ortamda eğitimlerini sürdürüyorlar.

Sporcunun iyi bir altyapı alması gerektiğini belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık," Karaman’da masa tenisi branşını alanında uzman antrenörlerimiz eşliğinde daha iyi seviyelere getirmek istiyoruz. Başarı için iyi bir altyapı şart. Karaman olarak ev sahipliğini yaptığımız Anadolu Yıldızlar Ligi müsabakalarında sporcularımızın hırsı ve yetenekleri bizleri geleceğe yönelik çalışmalarımızda oldukça heyecanlandırdı. Spor İl Müdürlüğü olarak bu yönde çalışmalarımız devam etmektedir. Karaman’ın dört bir yanında azımsanamayacak sayıda sporcumuz var. Bu sayıyı daha da çok arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.