Karaman Wushu KungFu sporcularından Meryem Naz Soyyiğit, Sakarya’da düzenlenen Wushu KungFu Taolu Okul Sporları Türkiye Şampiyonası’nda küçükler kategorisinde altın madalya kazandı.

Karaman Mevlana Ortaokulu öğrencilerinden Meryem Naz Soyyiğit, Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Daire Başkanlığı 2021-2022 faaliyet programında yer alan ve 22-25 Mayıs tarihleri arasında Sakarya’da düzenlenen Wushu KungFu Taolu Okul Sporları Türkiye Şampiyonası finallerinde küçük kızlar Gunshu (Sopa) kategorisinde altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonaya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Wushu KungFu antrenörü Kadir Sefa Bayraktar eşliğinde hazırlanan Soyyiğit, altın madalya kazandığı için mutlu olduğu ifade ederek, daha büyük başarılar için çalışmalara aralıksız devam edeceğini belirtti.

Sakarya’da düzenlenen şampiyonada dereceye girerek madalya kürsüsünde yer alan genç sporcu Meryem Naz Soyyiğit’i tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Karaman olarak okul sporlarında güzel bir ivme yakaladıklarını belirterek, el edilen başarılardan dolayı gurur duyduklarını ifade etti.