Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz olarak devam eden Muay Thai ve Kick Boks kurslarına gençler yoğun ilgi gösteriyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor tesislerinde Muay Thai il temsilcisi ve antrenörü Celalettin Gözel tarafından verilen Muay Thai ve Kick Boks kursları sağlıklarını korumak ve zinde kalmak isteyen kişilerin tercihi olarak her yaş grubundan gelen yoğun ilgi eşliğinde devam ediyor.

Yürütülen çalışmalarla müsabakalara hazırlıkların devam ettiğini belirten Gözel;” Yılbaşından sonra başlayacak olan müsabakalara müsabık sporcular yetiştirme çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Yetiştirdiğimiz başarılı sporcularımız gerçekleştirilecek müsabakalarda ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir. İl Müdürlüğümüz spor tesislerinde verdiğimiz eğitimlerimize gençlerimizden gelen ilgi ve talep bizleri gerçek anlamda mutlu etmektedir. Şuan için çalışmalarımız farklı yaş kategorilerinde Pazar günler hariç haftanın her günü yoğun bir katılımla devam ediyor” dedi.

“Muay Thai Bayan Takımı İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor”

Eğitimlerde sayının her geçen gün arttığını ve özellikle bayanların kurslara yoğun ilgi gösterdiğini belirten Gözel;” Çalışmalarımıza özellikle bayan kursiyerlerimiz yoğun ilgi göstermektedir. İlerleyen zamanlar da ilimize Muay Thai Bayan Takımını kazandırmak istiyoruz ve bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.”

Gençlerimizi Spora Teşvik Ediyoruz

Gençleri spora teşvik etme yönünde Muay Thai sporunda yakalanan atmosferin önemin belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Kurslarımızda, 12 yaşından 45 yaş üstüne kadar katılımın sağlanması çalışmalarımızda güzel bir atmosfer oluşturuyor. Yeni başlayan sporcularımıza antrenörümüz Celalettin Gözel tarafından “Sporu sevdirmek ve madde bağımlılığından uzaklaştırmak” başlığı altında, Muay Thai sporunun temel tekniklerinden başlayarak, savunma amaçlı kişisel gelişim ve müsabakalara ön hazırlık olarak etap çalışmaları yapılmaktadır. Kursiyerlere savunma sanatının inceliklerini ve temel prensipleri Muay Thai branşımız ile bilinçli bir eğitim programına dönüştürüyoruz” şeklinde konuştu.