Antalya'da düzenlenen ve 81 il ve KKTC'den toplam 2 bin 236 sporcunun kıyasıya mücadelesine sahne olan şampiyonada Karamanlı satranççılar madalyalarla döndü.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen, Türkiye'nin 81 ilinden 7'den 77'ye toplamda 2 bin 236 sporcuyu buluşturan satranç şöleninde dereceye giren sporcular düzenlenen ödül töreni ile kupa ve madalyalarına kavuştu.

Antalya Starlight Otel'de 23 Ocak'ta başlayan ve 29 Ocak'ta son tur maçlarının yapıldığı Türkiye Küçükler Şampiyonası, Türkiye Yıldızlar Şampiyonası ve Türkiye Emektarlar Şampiyonasında, 9 turluk zorlu mücadelede ter döken sporcuların performanslarının yanı sıra ailelerin heyecan ve coşkuları da renkli görüntüler oluşturdu. Bir haftalık maratonun ardından 199 sporcu Türkiye Küçükler ve Yıldızlar altyapı Ulusal takım havuzuna girmeye hak kazandılar.

Şampiyona da dereceye giren ve milli takım havuzuna girmeye hak kazanan Karamanlı sporcular ise; Emir Gülbeyaz 13 Yaş Türkiye Satranç birincisi, Deniz Sezerer 8 Yaş milli takım havuzu, Zeynep Rüya Karel 8 yaş kızlar milli takım havuzu, Yaşar Efe Kayar 9 yaş milli takım havuzu, Ceren Süral 12 yaş milli takım havuzu, Hakkı Berat Dalgar 15 yaş milli takım havuzu. 13 Yaş Türkiye Birincisi olan Emir Gülbeyaz ayrıca Dünya Yaş Grubu yarışlarında ülkemizi temsil etme hakkı elde eden sporcumuz oldu.

Türkiye’yi buluşturan şampiyonada Karamanlı sporcuların büyük bir başarıya imza attığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” 81 ilden 2 bin 236 sporcunun buluştuğu şampiyonada Karamanlı satranççılar gösterdikleri performans ile dereyece girerek bizleri mutlu etmesini bildi. Katıldıkları yarışmalarda derecelerle dönen ve bizleri haklı gururu yaşatan satranç takımımızı tebrik ediyorum. Ayrıca Satranç Eğitim Merkezimize satranç öğrenmeye gelen çocuklarımızı ve onları buraya getiren velilerimizi de hassasiyetlerinden dolayı ayrıca tebrik etmek istiyorum. Satranç, ilimizde günden güne büyüyen kocaman bir aile olmuştur. İl Müdürlüğü olarak bizlerde sporcularımızın yanında ve destekçileri olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.