Karaman’da 2016 yılı İkinci Dönem Taekwondo Kuşak Sınavı Kazım Karabekir Spor Salonunda yapıldı.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Taekwondo İl Temsilciliği 2016 yılı faaliyet programında yer alan ikinci dönem taekwondo kuşak sınavı minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yapılan terfi sınavlarının ardından sona erdi.

22 Mayıs Pazar günü Kazım Karabekir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve renkli görüntülere sahne olan terfi sınavlarında Gençlik ve Spor Kulübü, Performans Spor Kulübü, İl Özel İdare Spor Kulübü, Akademi Spor Kulübü ve Ermenek Spor Kulübü’nün yanı sıra Kredi Yurtlar Kurumu kız ve erkek yurdu öğrencileri kuşakta terfi alabilmek için ter döktü. Yaklaşık 145 sporcunun katıldığı terfi sınavlarına sporcu aileleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tekvando İl Temsilciliği tarafından yapılan terfi sınavında sporcular komisyon tarafından yapılan sınav sonunda bir üst kuşağa terfi ettiler.

Başarılı sporculara kuşakları ise Taekwondo İl Temsilcisi Ali Can, taekwondo antrenörleri İbrahim Kafalı, Sadullah Bacaksız, Yunus Bakan ve Eylem Yıldırım tarafından verildi. Sporcu velilerinin büyük ilgiyle izledikleri kuşak sınavı takdir topladı.

Kuşak sınavlarına büyük bir katılımın olduğunu belirten Karaman Tekvando İl Temsilcisi Ali Can; “Karaman’da tekvando alt yapısına her zaman önem vermekteyiz. Bu yüzden kuşak sınavlarımızı belirli dönemlerde düzenli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. 145 sporcunun katılım gösterdiği tekvando kuşak sınavında sayının fazlalığı tekvando sporunun Karaman’da önemli bir yerlere geldiğini göstermektedir” şeklinde konuştu.

“Taekwondo da Başarılı Sporcular Yetiştiriyor”

Karaman’ın taekwondo branşında önemli sporculara sahip olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise; “ İlimizde taekwondo branşında önemli başarılara imza atmış sporcularımız bulunmakta. Yetenekli ve başarılı sporcularımızın varlığı ilimizde bu branşının gelişimi açışından önem arz etmekte. Taekwondo sporuna yeni başlayan sporcularımız başarılı sporcularımızı örnek alıyor ve onların yolundan gitmek istiyor. İnşallah oluşturduğumuz bu sağlam alt yapının üzerine daha da ekleyerek milli takımlarımıza başarılı ve yetenekli sporcular göndereceğiz.”