Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Merkezi’nde Müzik Kulübü Bağlama eğitimleri devam ediyor.

Karaman’da, öğrencilerin en uğrak yerlerinden biri haline gelen gençlik merkezinde faaliyet biran olsun durmak bilmiyor. Tüm faaliyetlerden ücretsiz bir şekilde yaralanan öğrenciler aldıkları eğitimlerle birikimli ve donanımlı bireyler olarak geleceğe sağlam adımlarla yürümeye devam ediyorlar.

Haftada iki gün bağlama öğrenmek için Gençlik Merkezine gelen kursiyerler, bağlama eğitmeni Özgür Havuccu nezaretinde bağlama çalmayı öğreniyorlar. Çarşamba ve Perşembe günleri saat 17.00 ile 19.00 arası toplam 20 bağlama aşığı eğitmenleri eşliğinde bağlama çalıyor.

Eğitimlerin eğlenceli ve verimli bir şekilde devam ettiğini belirten Havuccu;” Eğitimlerimizde kursiyerlerimize ilk olarak 4 hafta süren bir nota eğitimi verilmektedir. 4 hafta sonra bağlamasıyla tanışan kursiyerlere kısa bağlamada nota yerleri, bu notalarla ilgili tartım sol etütler yaptırılmaktadır. Tüm notalarla ve tüm tartım kalıplarıyla egzersizlerini tamamlayan öğrenciler basit halk müziği eserlerini çalmaya başlayarak bağlamanın tüm inceliklerini öğrenmektedirler. Eğitimlerimizde tüm kursiyerlerimiz büyük bir özveriyle çalışmalarına devam etmektedir” dedi.

Bağlama eğitimi alan kursiyerler verilen eğitimlerden çok memnun olduklarını dile getirerek tüm bağlama aşıklarının bu tür kurslardan istifade etmeleri gerektiğine inandıklarını belirttiler.

Eğitimlere neredeyse her meslek grubundan vatandaşın katıldığını belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen ise;” Gençlik Merkezimiz bünyesinde verilen ücretsiz eğitimlere vatandaşımızdan büyük bir talep var. Bizlerde bu talepler doğrultusunda kursiyerlerimize istedikleri eğitimleri vermeye çalışıyoruz. Kursiyerler, eğitmenler ve gençlik merkezi personeli olarak büyük bir aile olduk. Amacımız çocuk ve gençleri sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere yönlendirerek fikren ve bedenen sağlıklı, kültürünü tanımalarını ve yaşamalarına imkân sağlayacak serbest zamanlarını kendi istekleri doğrultusunda değerlendirerek topluma yararlı bireyler yetiştirmektir.”