Karaman’da bu yıl ilk kez kurulan Bedensel Engelliler Oturarak Voleybol Takımı “Bir Antrenman Bir İftar projesi ile Ramazan ayı spor etkinliklerine devam ediyor.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde bu yıl ilk defa kurulan Oturarak Voleybol Takımı “Bir Antrenman Bir İftar” projesi ile Ramazan ayı sportif etkinliklerine devam ediyor. Çalışmalara antrenör Aziz Hopyar eşliğinde 15 sporcu ile başlayan oturarak voleybol takımı gün geçtikçe artan sayısı ve Ramazan ayında hayata geçirdiği örnek proje ile Karaman’da diğer engelli bireylere örnek olmaya devam ediyor.

Son olarak Ramazan ayının girmesiyle birlikte spora ara vermek istemeyen sporcuların istekleri doğrultusuna antrenör Aziz Hopyar eşliğinde hayata geçirilen “Bir Antrenman Bir İftar” projesi bedensel engelli bireylerin spor yapma aşkına umut oldu. Haftanın belirli günlerinde Kazım Karabekir Spor Salonu’nda bir araya gelen sporcular bir buçuk saatlik bir antrenmanın ardından oruçlarını açmak için birlikte iftar saatini bekliyorlar. Hayata geçirilen proje ile Ramazan ayında da spor yapma imkânı bulduklarını belirten bedensel engelli sporcular kendilerine spor yapmanı imkanı sağlayan ve destek veren herkese teşekkür ettiklerini belirttiler.

Ramazan ayında yapılan örnek proje ile bedensel engelli sporcuların çok mutlu olduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen Türkiye Oturarak Voleybol Ligi'nde yer alan Karaman bedensel engelliler oturarak voleybol takımımız hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor. Fethiye ve Zonguldak Ereğli’de yapılan müsabakalarda Karaman’ı en iyi şekilde temsil eden sporcularımızın Ramazan ayında hayata geçirdikleri “Bir Antrenman Bir İftar” projesi ile sporun içerisinde yer almaya devam ediyor. Bizlerde il müdürlüğü olarak Karaman’da yaşayan bedensel engelli vatandaşlarımızı spora yönlendirerek topluma kazandırmayı hedefliyoruz. Yaptığımız çalışmalarla ilimizde oturarak voleybol takımımızı tanıtmaya çalıştık. Sporcularımızın heyecanı ise bizlere bu yolda ilerlememize çok büyük destek verdi. İnşallah yapacağımız çalışmalar sonucunda ligin en iyi takımlarından biri olacağız.”