Trabzon'da düzenlenen ve dünyanın en büyük spor organizasyonları arasında bulunan Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nda (Gymnasiade) Karamanlı atlet Berat Ergil 3 Bin metre erkeklerde Olimpiyat üçüncüsü oldu.

11-18 Temmuz tarihleri arasında, 250'si Türkiye'den olmak üzere 40 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katıldığı ve dünyanın en önemli üçüncü spor organizasyonu olan Okul Sporları Olimpiyatları (Gymnasiade 2016), Trabzon'da büyük bir heyecanla devam ediyor. İlk kez 10 branşta gerçekleştirilen dev organizasyonda Karaman’ı milli takım atletizm antrenörlerinden Murat Yurdadön ve 3 bin metre kategorisinde birinci adam olarak Bifa Lisesi öğrencisi Berat Ergil temsil etti. Büyük heyecana sahne olan yarışlarda gösterdiği performansla kürsüye çıkma başarısı gösteren Ergil, 3 bin metre erkekler kategorisinde olimpiyat üçüncüsü oldu.

Olimpiyat üçüncülüğü heyecanını Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve milli takım atletizm antrenörü Murat Yurdadön ile paylaşan Ergil,” Bugün burada ülkemi ve ilimi en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapmaya çalıştım. Zorlu bir yarış olsa da üçüncü olma başarısı gösterdim. İnşallah daha fazla çalışarak ülkemi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek istiyorum” diye konuştu.

Karaman Sporda Yükselmeye Devam Ediyor

Karamanlı sporcuların ulusal ve uluslararası organizasyonlarda daha fazla ses getirmeye başladığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Karaman’da spor adına güzel şeyler oluyor. Sporcularımız katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettikleri derecelerde ilimizin adını en iyi şekilde duyurmaya devam ediyor. İnşallah yapımı devam eden spor yatırımlarımızın tamamlanmasıyla birlikte daha nice başarılara imza atacak sporcularımız yetişecek. Geçen ay İtalya’da yapılan 15. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nda Mustafa Göksel’in Avrupa üçüncülüğü, bugün genç atletimiz Berat Ergil’in Olimpiyat üçüncülüğü bizler için gurur kaynağı oldu. Ülkemize madalyalar kazandıracak sporcularımızın yetişmesinde emek harcayan antrenörlerimize ve azimle çalışan sporcularımıza tekrar teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum.”