Karaman’da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Muay Thai il temsilciliği tarafından düzenlenen Zafer Bayramı ve Şehitleri Anma Muay Thai gösterileri sona erdi.

28 Ağustos 2016 Pazar günü Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu’nda düzenlenen programa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Karaman Amatör Kulüpleri Federasyonu Başkanı Celalettin Özcan, yerel basın temsilcileri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Muay Thai il temsilcisi Celalettin Gözel,” Yapılan etkinlikte amacımız şehitlerimizi anmak, zaferlerimizi hatırlamak ve bunu bilincimizde tazelemektir. Bu aşk ve heyecanı canlı tutmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Bizler vatan, bayrak sevdasını evrensel dil olan spor ile birleştirerek, gençlerimize bu bilinci canlı tutmak için gayret göstermekteyiz. Spor, dünyanın neresine giderseniz gidin spordur. Spor demek canlılık ve bilinci geliştirmek demektir.

Spor Müdürlüğümüz bünyesinde binlerce gencimiz milli ve manevi kültürümüzle yoğrulmakta. İyi bir sporcu olmanın yanında vatan, bayrak ve iman sevgisiyle gelişmektedirler. Bu kapsamda ve şuurla bizlerde Muay Thai Karaman il temsilciliği olarak gençlerimizi yetiştirmekteyiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından devam eden programda Muay Thai antrenörlerinden Hüseyin Şevik’in Wai Kuri(Ustaya Saygı Gösterisi) performansı,  programa gelen sporseverler tarafından beğeniyle karşılandı. Programın ilerleyen saatlerinde ise muay thai yaz spor okulu öğrencilerin tarafından hazırlanan gösteri maçları,  grup lapa, serbest lapa ve yakın savunma teknikleri gösterileri izlemeye gelenleri adeta büyüledi. Coşkunun üst seviyede olduğu program minikler, gençler ve büyükler kategorilerinde düzenlenen gösteri maçlarının ardından sona erdi.

Programın sonunda düzenlenen törenle gösteri maçlarında mücadele eden sporculara madalyaları verilirken, Muay Thai milli takım antrenörlerinden Engin Kısa tarafından Hüseyin Şevik’e günün anısına kupa takdim edildi.