Karaman’da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Satranç İl Temsilciliği tarafından bu yıl ikincisi gerçekleşen “Sokakta Satranç Var” projesi renkli görüntülere sahne oldu. Yediden yetmişe yüzlerce satranç tutkunu tarihi mekanlarda ve belirlenen alanlarda satranç oynayarak projeye destek verdi.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından “Doğru hamleler yapan bir gençlik için satrancı sokaklara, parklara ve meydanlara taşıyoruz” sloganı ile her yıl okullar açılmadan düzenlenen "Sokakta Satranç Var” projesi 11-18 Eylül 2016 tarihleri arasında Karaman’da satranç severlerle buluştu. Büyük ilgi gören proje satranç il temsilciliği tarafından belirlenen Atatürk Parkı, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı, KMÜ bahçesi, Devlet Hastanesi Bahçesi, 1. Toki – 2. Toki Bahçeleri, Cambaz Kadı Parkı, Kuğulu Park, Piri Reis Parkı, Alparslan Türkeş Parkı ve Belediye Hizmet Binası Parkı gibi alanlarda eş zamanlı olarak oynanırken, bazı satranç severlerin yer olarak tarihi mekanları seçmesi projeye ayrı bir renk kattı.

Satranç il temsilcisi Mustafa Eroğlu proje ile yediden yetmişe herkesi satrançla buluşturduklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz projemiz ile satrancı yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Artık satranç dört duvar arasın da değil aklınıza gelebilecek her yerde oynanıyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de gençlerimizden bazılarının Karadağ ve Binbir Kilise gibi tarihi mekanlara gidip buralarda satranç oynaması. Karaman’da artık çok ciddi bir satranç sporcu kitlesi oluşmuş durumda ve sporcularımız ulusal, uluslararası birçok başarılı sonuca imza atmaktadırlar” diye konuştu.

Projeye katılımın yüksek olmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Öncelikle projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum. Yediden yetmişe herkes bu anlamlı projeye yoğun ilgi gösterdi ve şehrin dokusuna yakışan bir proje oldu. Satrançta yapılan güzel çalışmaların sonucunda ilimizde her geçen gün satranç yaygınlaşıyor ve satrançta başarısı çıtası yükseliyor. Sporcularımız ulusal ve uluslararası dereceleri bizleri gururlandırıyor” dedi.