Karaman, Türkiye’nin önemli spor organizasyonlarından biri olan Anadolu Yıldızlar Ligi müsabakalarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan “ANALİG” farklı illerde ve farklı branşlarda heyecan dolu yeni bir sezonun coşkusunu yaşıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen Anadolu Yıldızlar Ligi projesi kapsamında Karaman’da düzenlenecek olan “Badminton Kız-Erkek Çeyrek Final Müsabakaları” 20-22 Ocak 2017 tarihleri arasında Yunus Emre Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Karaman’ın da içerisinde yer aldığı ve 10 sporcuyla mücadele edeceği ANALİG Badminton Çeyrek Final müsabakalarında 16 ilden 24 takım ve yaklaşık 120 sporcu bir üst tura yükselme mücadelesi verecek.

Önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Turnuvanın sorunsuz bir şekilde tamamlanması ve takımlarımızı ilimizde en iyi şekilde ağırlamak için çalışmalarımız devam ediyor. Müsabakalara katılan tüm sporcu ve antrenörlerimize başarılar diliyor, bu zevkli spor şölenine tüm sporseverleri bekliyoruz” diye konuştu