Almanya'nın Berlin şehrinde 28 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrupa Bilardo Şampiyonasına Karaman’ın Uluslararası Bilardo Hakemi Atilla Gür, başhakem olarak davet edildi.

Türkiye Bilardo Federasyonu’nun ilk hakemlerinden olan Gür, 1996 yılından bu yana ülkemizde düzenlenen ulusal ve uluslararası müsabakaların hemen hemen çoğunda görev aldı. 2015 yılında İstanbul’da düzenlenen Dünya Bilardo Şampiyonası’nda da görev alan Gür, yükselen performansıyla Türkiye’nin önemli bilardo hakemleri arasında yer alıyor.

Son zamanlarda Türk hakemlerinin Uluslararası müsabakalar için davet aldığını belirten Gür,” Bilardo bir gönül işi. Türkiye’de gerçek anlamda bilardo disiplinini bilen ve çok yetenekli hakemlerimiz var. Son zamanlarda Türk hakemlerine gelen uluslararası davetlerin nedenleri de bunlar. Berlin’de düzenlenecek olan şampiyona ise farklı ülkelerden 62 hakem davet edildi. Ülkemizden ise 5 hakem bu şampiyonada görev alacak. Ayrıca;  Semih Saygıner, Murat Naci Çoklu, Mehmet Can Çapak, Tayfun Taşdemir, Murat Çelik, Adnan Yüksel, Arda Güngör, Hayrettik Kaan Ermiş, Doğukan Çorbacı, Serdar Gümüş, Barış Cin, Emrah Taç, Ömer Karakurt, Ahmet Bayatlı, Gülşen Degener ve Birol Uymaz gibi ülkemizde bilardonun önde gelen isimleri bu şampiyonada ter dökecek. Hem hakemlerimiz hem de sporcularımız için güzel bir şampiyona olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Atilla Gür’e gelen davetten dolayı mutluluk duyduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Geçtiğimiz yıl sporcu olarak ilimizden Osman Yılmaz ve İsmail Yaşın, Mısır’da yapılan bilardo şampiyonasında ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etti. Şuanda ise uluslararası bilardo hakemimiz Atilla Gür’e Berlin’de yapılacak olan şampiyonaya da başhakemlik için davet geldi. İlimizde ilk defa bir hakemimiz yurt dışında görev almak üzere davet edildi. Bu bizler için gurur verici bir başarı. Tecrübeli hakemimizin ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyor, şampiyonada başarılar diliyorum.”