2016 - 2017 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan ücretsiz Yaz Spor Okulları Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 21 farklı branşta devam ediyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,  bütün imkanları gençler için seferber ettiklerini belirterek, 05 – 18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin yararlanabileceği eğitimlerde il ve ilçe müdürlükleri bünyesinde görev yapan yaklaşık 38 antrenörün görev yapacağını söyledi.

“Çocuklarımız yetenekli oldukları branşlara yönlendiriliyor”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okullarına gelen çocuk ve gençlerin uzman antrenörler eşliğinde eğitim aldıklarını belirterek, özellikle okul çağındaki çocuklarımızın erken yaşta sporla tanışması ve yetenekli olduğu branşa yönlendirilmesi geleceğin sporcularının yetiştirilmesinde çok önemli bir faktör olduğunu belirtti.

Karaman’da devam eden spor yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte sporcuların eğitimlerine daha rahat bir şekilde devam edeceğini belirten Kısacık, “ Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen ve Yaz ve Kış Spor Okullarında hem geleceğin sporcularını yetiştirme imkanı buluyor hem de çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmuş oluyoruz. Alanında uzman antrenörler eşliğinde çalışmalarına devam eden çocuk ve gençlerimiz katılmış oldukları branşlarda temel eğitimi alarak yine antrenörlerimiz eşliğinde yetenekli oldukları branşlara yönlendirilerek en iyi şekilde eğitim almaları sağlanıyor. İnşallah buralarda yetişen çocuklarımız Türk sporuna en iyi şekilde hizmet ederek uluslararası müsabakalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir” diye konuştu.

“Engelli gençlerimiz için de çalışmalarımız devam ediyor”

Kısacık, ücretsiz Yaz Spor Okulları kayıtlarından engelli gençlerinde yararlanabildiğini ifade ederek, “ İlimizde birçok farklı branşta büyük başarılara imza atmış engelli gençlerimiz bulunmakta. Elde edilen bu başarılar diğer gençlerimize de örnek teşkil ederek spora yönelmelerinde büyük rol oynuyor. Geçen yıl bünyemizde başlatmış olduğumuz oturarak voleybol takımı bunun en güzel örneklerinde bir tanesi. Takımın kuruluş aşamasında oyuncu bulmakta zorlanırken yaz ve kış spor okullarımızın da etkisiyle şuanda 1. Lig’de ve 2. Lig’de mücadele eden takımlarımız var. Engelli gençlerimiz artık evlerinde oturmak yerine spor yapmak istiyor. Buda kendilerine olan güveni geliştirerek daha yeni başarıları da beraberinde getiriyor” dedi.