Oturarak voleybol branşında önemli iller arasında yer alan Karaman’da başarı grafiği her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Katıldıkları ulusal ve uluslararası müsabakalarda gösterdikleri performansla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Karaman takımları bu kez Ankara’da düzenlenen Avrupa Birliği Erasmus+ Sit2Play ulusal turnuvasına damgasını vurdu. Karaman Spor Lisesi, Merkez Karaman Anadolu Lisesi ve Şehit Durmuş Ali Uzun İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden oluşan ve antrenörlüğünü Aziz Hopyar’ın yaptığı Karaman Karması, Türkiye Voleybol Federasyonu’nun ev sahipliğini yaptığı Avrupa Birliği Erasmus+ Sit2Play ulusal turnuvada şampiyon olarak 9-20 Kasım 2019 tarihlerinde İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenecek uluslararası turnuvaya katılmaya hak kazandı.

TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan müsabakalarda ilk maçını Zonguldak Karadeniz Ereğli Karması ve final maçını Serçev Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile oynayan Karaman karması her iki maçı da 2-0’lık setlerle kazanarak turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.  

Final müsabakasının ardından düzenlenen ödül töreninde Karaman karmasına kupa ve madalyaları TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ tarafından verildi.

Ankara’da düzenlenen turnuvada şampiyon olan Karaman karmasını tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Oturarak Voleybol’u okullara taşıyan bir Avrupa projesi olan Sit2Play, Avrupa çapında oturarak voleybol uygulamasından yola çıkarak sosyal kapsamayı amaçlayan ilk okul projesidir. İlimizden de 3 okulumuzun sporcularının yer aldığı turnuvada takımımız başarılı bir performans sergileyerek şampiyon olma başarısı göstermiş ve İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenecek uluslararası turnuvaya katılmaya hak kazanmışlardır. Bizlere bu haklı gururu yaşatan öğrencilerimizi ve antrenörümüzü canı gönülden kutluyor, sporcularımızın yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”