Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi çalışanları, koronavirüs salgınına karşı mücadele eden sağlık çalışanları için siperlik maske üretimine başladı.
Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı gençlik merkezleri, 81 ilde 3D yazıcılarla maske üretimine başladı. Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezinde de maske üretimi yoğun bir şekilde devam ediyor. 
Gençlik liderlerinin öncülüğünde, gönüllü gençlerinde katılımıyla hazırlanan maskelerin bir bölümü Karaman İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Cemal Korkmaz’a teslim edilirken bir bölümü ise KKTC’den karantinaya alınmak üzere Karaman Nefise Sultan ve Hatuniye Kız Yurtlarına getirilen vatandaşların bulunduğu yerlerde görev yapan personellere dağıtıldı.
Maske çalışmalarının hassas bir şekilde devam ettiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, dünyada ve ülkemizde görülen koronavirüs salgını nedeniyle gençlik merkezi olarak proje ve faaliyetlerde hassasiyet ve önleyici tedbirler üzerine çalışmalar yürüttüklerini belirtti.