Karaman atletizm takımı, İzmir’de düzenlenen Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya ile toplamda 5 madalya kazandı.

Türkiye Atletizm Federasyonu 2024 yılı faaliyet takviminde yer alan ve İzmir’de düzenlenen U16-U18 Türkiye Atletizm Şampiyonasına toplam 10 sporcu ile katılan Karaman atletizm takımı 1 altın, 1 gümüş, 3 bronz madalya ile toplamda 5 madalya kazanarak büyük bir başarıya daha imza attı.

2 gün süren şampiyonada Karaman atletizm takımından Görkem Arıkan U18 erkekler yüksek atlama kategorisinde altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonası olurken, Semih Sefa Armutcu U16 erkeklerde 1500 metrede Türkiye ikincisi, 800 metrede Türkiye üçüncüsü, Yaşar Dökme U16 erkekler yüksek atlama kategorisinde Türkiye üçüncüsü, Furkan Yaman U16 erkekler 3000 metre yürüyüş yarışlarında Türkiye üçüncüsü oldu.

Karaman atletizm takımının elde ettiği başarıdan dolayı gurur duyduklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz ,”Karaman atletizm takımımız 2024 sezonunda yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. Sporcularımız sezonun ilk yarışlarından itibaren madalya kürsüsünde yer alarak göğsümüzü kabartmayı sürdürüyorlar. Son olarak İzmir’de düzenlenen şampiyonada dereceye giren sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”