Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü paten takımı sporcularından Büşranur Kartop, Kocaelin’de düzenlenen Tekerlekli Paten 1. Etap turnuvasında 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandı.

Türkiye Kaykay Federasyonu 2024 yılı faaliyet takviminde yer alan ve Kocaeli’nde düzenlenen Tekerlekli Paten 1. Etap turnuvasında Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcularından Büşranur Kartop, 18 yaş üstü kadınlar 800 metre uzun mesafe yarışlarında altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu olurken, 100 metre kısa mesafe yarışlarında ise gümüş madalya kazanarak Türkiye ikincisi oldu.

Kocaeli’nde düzenlenen yarışmalarda ayrıca Türkiye Kaykay Federasyonu antrenörleri tarafından yetenekli öğrencilerin seçimi yapılarak, Karamanlı sporcu Büşranur Kartop’ta bu kapsamda milli takım altyapısı için değerlendirilmeye alındı.

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü paten takımının yeni kurulmasına rağmen güzel bir başlangıç yaptığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, Kocaeli’nde düzenlenen turnuvada altın ve gümüş madalyanın sahibi olan Büşranur Kartop’u tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.