Karaman’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 105. yılı, yurt genelinde olduğu gibi Karaman’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Parkı Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz tarafından çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla tamamlandı.

Törenin ardından gençlik yürüyüşü düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sona erdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak şiirler okundu. Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan wushu kungfu, tekvando ve halk oyunları gösterileri izleyicilerle buluştu. Tekvando branşında yapılan gösterilerin sonunda Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim’e Türk Bayrağı teslim edildi.

Tören, Türkiye ve uluslararası yarışmalarda derece alan sporculara ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Programa, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Alkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.