Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan gönüllü gençler "Komşum Gönüllülük Hareketi" projesi kapsamında yurtlarda tüketilmeye uygun yemekleri komşularıyla paylaşmaya devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gönüllülük Federasyonu ve Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği’nin kamu kurumları başta olmak üzere, çeşitli yerlerde artan ve tüketilmeye uygun yemeklerin israf edilmesinin önüne geçilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının amaçladığı "Komşum Gönüllülük Hareketi" projesi Karaman’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda uygulanmaya devam ediyor.

Proje kapsamında bir araya gelen gönüllü gençler, yurtlarda hazırladıkları sıcak yemeklerini ihtiyaç sahibi komşularıyla paylaşarak dayanışma ve yardımlaşma ruhunu canlı tutuyor. Her hafta düzenlenen etkinliklerle mahallede komşuluk bağları güçlenirken, gençler sosyal sorumluluk bilinci kazanıyor. Karaman'da büyük ilgi gören proje, paylaşmanın ve yardımlaşmanın önemini vurgulayarak, toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Projeye katılan gönüllü gençler, hem komşularıyla daha yakından tanışma hem de yardımlaşmanın verdiği mutluluğu yaşama fırsatı bulduklarını ifade ederek, projenin Karaman’da yardımlaşma ve komşuluk ilişkilerini daha da güçlendirerek örnek bir dayanışma modeli oluşturduğunu belirttiler.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz ise, projenin hedeflerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu tür sosyal sorumluluk projeleriyle gençlerimizin hem sosyal hem de manevi gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Onların yardımlaşma ruhunu pekiştirmek, komşuluk ilişkilerini canlandırmak için önemli adımlar atıyoruz. Projeye katılan tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum," dedi.