2023 Avrupa Golbol Şampiyonası hazırlıklarını Karaman’da sürdüren Golbol Kadın A Milli Takımı, Fransa Golbol Milli Takımı ile 5 gün sürecek kamp programına bugün yaptığı ilk antrenman ile başladı.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Golbol Kadın Milli Takımı, Aralık ayında Karadağ’ın başkenti Podgorica’da düzenlenecek 2023 Avrupa Golbol Şampiyonası hazırlıklarına Karaman’da devam ediyor. 20 Eylül 2023 Çarşamba günü tamamlanacak hazırlık kampı öncesi Fransa Golbol milli takımı ile ortak kampa giren A milliler, 5 gün sürecek kamp programına başantrenör Gültekin Karasu eşliğinde yapılan ilk antrenman ile başladı. Kazımkarabekir ilçe spor salonunda 1 buçuk saat süren ilk antrenmanda her iki milli takım sporcuları dostluk ve uyum içerisinde çalışırken, sporcuların antrenman sonunda eğlenceli hareketleri ise renkli görüntülere sahne oldu.

Karaman’da verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Golbol Kadın A Milli Takım Başantrenörü Gültekin Karasu, “Aralık ayı içerisinde Karadağ’da düzenlenecek olan Avrupa Golbol Şampiyonası hazırlıklarına Karaman’da devam ediyoruz. 5 Eylül itibari ile başladığımız hazırlık kampımız şuanda verimli bir şekilde devam ediyor. Bu kampın bir farkı var, oda 2024 yılında Paris Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak olan Fransa Milli takımı ile birlikte yapmamızdır. 5 gün boyunca Fransa milli takımı ile etkileşim içerisinde olarak ortak antrenman yapacağız. Böyle bir çalışma her iki milli takım için verimli olacağına inanıyorum. Antrenmanın ilk günü olmasına rağmen oyuncularımızın uyum içerisinde çalışması bu verimliliği daha da arttıracak. 2023 Avrupa Golbol Şampiyonası’nda hedefimiz her zamanki gibi zirvede yer almak. Bunun için bu kamp sürecini en iyi şekilde değerlendirerek şampiyonaya odaklanmak” diye konuştu.

Golbol Kadın Milli Takımı Karaman’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ise, “Dünya’da ekol olmuş ve ülkemizi başarıyla temsil eden golbol kadın milli takımımızın kamp için ilimizi tercih etmesi bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Karaman’ın milli takımımıza şans getirdiğine inanıyorum. Çünkü Karaman’da yaptıkları her kamp sonunda çok güzel başarılara imza attılar ve zirvede yer aldılar. Bu kez de Karadağ’da Aralık ayında yapılacak 2023 Avrupa Golbol Şampiyonası öncesi ilimizde kamp çalışmalarını sürdürüyorlar. İnşallah bu turnuvada da güzel bir başarıya imza atarak altın madalyanın sahibi olurlar. Milli takımımıza başarılar diliyorum.”