Karaman’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 23 farklı spor branşında düzenlenecek GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları için kayıtlar başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl 81 ilde düzenlenen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları için Karaman’da kayıtlar başladı. Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaz dönemi boyunca gerçekleşecek GSB Spor Okulları 23 farklı branşta ücretsiz olarak çocuk ve gençlerle buluşacak.

Karaman merkez ve ilçelerde yaşayan çocuk ve gençlerin bilişsel ve sportif gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlayarak yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla hayata geçirilen GSB Spor Okulları çerçevesinde; atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, boks, cimnastik, dart, eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, karate, masa tenisi, okçuluk, satranç, tekvando, tenis, voleybol, wushu kungfu ve yüzme branşlarında eğitimler verilecek.

Başvurular, E-devlet kapısı üzerindeki Spor Bilgi Sistemi uygulamasından ve spor branşının yapılacağı spor salonundan yapılabilecek. GSB spor okulları ile ilgili kayıt formu, antrenör ve salon bilgilerini öğrenmek isteyen vatandaşlar karaman.gsb.gov.tr adresi duyurular bölümünden detaylı bilgiye ulaşabilecek. Eğitimler ise 24 Haziran Pazartesi günü yapılacak açılış töreni ile başlayacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, "Her yıl olduğu gibi bu yılda çocuk ve gençlerimiz için 23 farklı spor branşında eğitimlerimiz deneyimli antrenörlerimiz eşliğinde başlıyor. Çocuklarımızın fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak için uzman antrenör kadromuzla ve modern spor tesislerimizle daima halkımızın hizmetindeyiz. Tüm çocuk ve gençlerimizi GSB Spor okullarımıza bekliyoruz.”