10 Ekim 2019 Perşembe günü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen programa; Vali Fahri Meral’in yanı sıra Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Judo Federasyon Başkanı Sezer Huysuz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ali Yener Terlemez, ASKF İl Temsilcisi Yaşar Çalışkan, üniversite öğrencileri, spor lisesi öğrencileri ve sporcular katıldı.

7 - 13 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinliği kapsamında gerçekleştirilen panelde, Doç. Dr. Murat Tekin “Olimpizm Anlayışı” , Doç. Dr. Elif Aydın “Sporda Fırsat Eşitliği” ve Dr. Öğretim Üyesi Kazım Nas ise “Amatör Ruh” konularında bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar.

Panele ilişkin değerlendirme ve soru cevap kısmıyla devam eden programın sonunda ödül töreni düzenlendi. Kategorilerinde dereceye girenlere Vali Fahri Meral ve protokol üyeleri tarafından ödülleri ve hediyeleri verilirken ilimizde amatör sporun gelişmesine destek ve katkı sağlayan kurum ve kuruluşların temsilcilerine de Vali Meral tarafından plaketleri verildi.