Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2019-2020 yılı faaliyet programında yer alan ve Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Güreş Yarı Final müsabakaları serbest ve grekoromen stilde yapılan final maçlarının ardından sona erdi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Spor Salonu’nda düzenlenen müsabakalara 15 ilden 240 sporcu katıldı.

İlk gün serbest stilde yapılan maçlarla başlayan yarı final müsabakalarına sporseverlerin ilgisi oldukça yoğun oldu. Bir birinden çekişmeli geçen ilk gün müsabakalarında sporcular bir üst tura yükselmek ve illerini en iyi şekilde temsil edebilmek için tüm hünerlerini sergilediler. Sporcu antrenörlerinin de sporcuların heyecanına ortak olduğu müsabakalarda sporseverlerinde tezahüratları yarı final müsabakalarında renkli görüntülere sahne oldu. İkinci gün grekoromen stilde devam eden müsabakalarda da sporcuların ortaya koyduğu performans sporseverlerden tam not aldı.

2 gün boyunca devam eden müsabakalar sonunda serbest stilde Ankara birinci, Antalya ikinci, Adana üçüncü, grekoromen stilde ise Konya birinci, Kayseri ikinci, Osmaniye üçüncü oldu.

Serbest ve grekoromen stilde yapılan müsabakalar sonunda sıkletlerinde dereceye giren sporcular 15-16 Şubat 2019 tarihleri arasında Rize’de yapılacak final müsabakalarında mücadele etmeye hak kazandı.

Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara başarı belgeleri ve madalyaları düzenlenen törenle verildi.