Türkiye Eskrim Federasyonu 2020-2021 yılı faaliyet programında yer alan U12-U14 Kılıç Açık Turnuvası Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu’nda son gün yapılan final karşılaşmalarının ardından sona erdi.

Covid-19 tedbirlerinin üst seviyede olduğu turnuvada ilk gün U12 erkekler ve kızlar kategorilerinde toplam 38 sporcu birincilik için mücadele etti. Bir birinden çekişmeli karşılaşmalara sahne olan müsabakalarda erkeklerde Arda Takka (Pars Eskrim GSK) birinci, Ziya Arda Osmanağaoğlu (Parat Ripost SK) ikinci, Alp Şeref Zileli (Vişnelik TESK) ve Emir Karagülle (ICT SK) üçüncü oldu. Kızlarda ise Ecrin Duru Başkalar (Eskişehir Demirspor K.) birinci, Duru Ayşe Özgönül ikinci, Damla Türkmen ve Elif Çınar Koçak (Pars Eskrim GSK) ise üçüncü olan sporcular oldu.

U12-U14 Kılıç Açık Turnuvası’nın ikinci gününde ise U12 erkekler ve kızlar kategorilerinde toplam 50 sporcu birincilik mücadelesi verdi. Çekişmeli geçen müsabakalar sonunda erkeklerde Toprak Altınçekiç (ASP GSK) birinci olurken, Ateş Efe Toker (Ankara ferdi)İkinci, Olympia Eskrim SK sporcuları Arda Mutlu ve Mustafa Yıldırım ise üçüncü oldu. Kızlarda ise Vişnelik TESK sporcuları Neris Ada Kabadere birinci, Zehra Nehir Cihan ikinci, Deniz Duvan ve Akya Göllü (Pars Eskrim GSK) ise turnuvayı üçüncü bitirdi.

Madalya seremonisinin ardından TEF Başkan Vekili Ahmet Hakan Hayber ve Genel Sekreter Yılmaz Portakal, Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek’e eskrime sağladıkları katkıdan dolayı plaket ve tablo takdim etti.

Turnuvada dereceye giren sporculara madalyalarını TEF Başkan Vekili Ahmet Hakan Hayber, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, TEF Genel Sekreteri Yılmaz Portakal, Spor Hizmetleri Müdürü Mustafa Karadeniz, TEF Danışma Kurulu Üyesi Halil Mutlu ve Tesis Amiri Selim Yardım’ın elinden aldı.