24 Ocak – 09 Şubat 2015 tarihleri arasında Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 16 farklı branşta uygulanacak olan “İl Spor Merkezleri” Kış Spor Okulları faaliyetleri başlıyor.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından uygulamaya geçen Kış Spor Okulları Masa tenisi, atletizm, Wushu, Bilardo, Tenis, Okçuluk, Judo, Voleybol, Taekwondo, Masa Tenisi, Badminton, Masa Tenisi, Güreş, Hentbol, Karate ve Yüzme olmak üzere toplam 16 branşta faaliyet gösterecek.

Kaliteli eğitim anlayışı ile faaliyetlerini her geçen yıl çıtasını yükselterek devam ettiren İl Spor Merkezleri yaz döneminde eğitim gören öğrencilerin spor altyapısına kazandırılması adına ve tüm yıl çalışmalarına devam edebilmesi için Kış Spor Okullarının kayıt dönemi başlattı.

Yüzme branşı haricinde tüm dallarda ücretsiz eğitim verilecek olan kış spor okullarının kayıtları Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Servisi’nde yapılacak. Kış Spor Okullarına devam etmek isteyen 5 – 17 yaş tüm çocuklarımız 16 branştan dilediklerine kayıt yaptırabilecek.

Kış spor okullarının hayata geçmesiyle Karaman’da daha fazla öğrenciye hitap edebileceklerini ifade eden Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “ Karaman’da okullara verilen 15 günlük arayı öğrencilerimizin spor yaparak değerlendirmeleri adına 16 branşta açacağımız kurslara katılmalarını bekliyoruz. Spor İl Müdürlüğü olarak amacımız, iyi bireyler, topluma yararlı kendisine öz güven sağlamış gençler yetiştirmek, sportif amaç olarak da ilimizde bulunan öğrencilerimizin yeteneklerini ön plana çıkarmalarına yardımcı olmaktır. Çünkü onlar bizlerin gelecekteki teminatıdır.

Eğitim ve Öğretim dönemi süresince devam edecek olan Kış Spor Okullarımızda yaz döneminde olduğu gibi çocuklarımızın geleceği için aynı hassasiyet içerisinde gayret gösterilecektir. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz adına tüm yavrularımızı Kış Spor Okullarımıza kayıt yaptırmaya davet ediyor, yaz spor okullarımıza katılan çocuklarımıza, değerli velilerimize, yavrularımızı yaz dönemi boyunca özverili bir şekilde çalıştıran tüm antrenörlerimize ve tesislerimizde görev yapan personelimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.