Karaman bedensel engelliler yüzme takımı, Sivas’ta düzenlenen Para Yüzme ve Deaf Yüzme Bölge Şampiyonası 2. Vize yarışmalarında 6 altın, 5 gümüş ve 1 bronz madalya ile büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye Yüzme Federasyonu 2024 yılı faaliyet takviminde yer alan ve Sivas’ta düzenlenen Para Yüzme ve Deaf Yüzme Bölge Şampiyonası 2. Vize yarışmalarına antrenör Aziz Hopyar eşliğinde ferdi klasmanda 4 sporcuyla katılan Karaman bedensel engelliler yüzme takımı toplamda elde ettiği 12 madalya ile büyük bir başarıya imza attı.

2 gün süren yarışlar sonunda Karaman bedensel engelliler yüzme takımından Damla Ovalı 50 metre serbest, 100 metre serbest, 100 metre sırtüstü ve 100 metre kurbağalamada Türkiye şampiyonu olurken, Nisa Nur Köse 50 metre sırtüstünde Türkiye şampiyonu, 50 metre ve 100 metre serbestte Türkiye ikincisi, Berkay Yavuz 100 metre sırtüstünde Türkiye şampiyonu, 50 metre serbestte Türkiye ikincisi, Bilal Eren Gülcan ise 50 metre ve 100 metre serbestte Türkiye ikincisi, 100 metre sırtüstünde Türkiye üçüncüsü oldu.

Sivas’ta düzenlenen yarışmalarda Karaman bedensel engelli yüzme takımı sporcularının elde ettikleri derecelerle gurur duyduklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, “Bedensel engelli yüzme takımı sporcularımızı ve antrenörümüzü başarılarından dolayı tebrik ediyorum. İlk yarışmada da ilimiz adına başarılı sonuçlara imza atan sporcularımız 2. Vize yarışmalarında da bizleri gururlandırmasını bildi. Antrenör ve sporcularımızı derecelerinden dolayı tekrar kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”